vrijdag 20 mei 2011

Prachtig interview

Interview met Jim Schilder, voormalig redactie chef van HP/De Tijd, Gereformeerd vrijgemaakt opgevoed (net als ik) en nu Rooms Katholiek en priesterstudent aan de Tiltenberg.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hetgeen ik nu jammer vind is, dat aan de bijzondere leiding die Jim ondervond in Frankrijk, hij kondt doet van regressie-therapie.

Misschien is het niet occult, maar misschien ook wel. Ik doel op het geleid worden naar inzichten en levensrichtingen......

Hoop dat je dit wilt plaatsen, want het zit echt op mijn hart.

Hugo Bos zei

Het kan waar zijn dat regressietherapie on-Bijbels is, maar dat hoeft God er niet van te weerhouden om het ten goede te gebruiken. Zoals de magiers (de wijzen uit het oosten) naar Christus geleid werden door de ster (astrologie).

Anoniem zei

Dan is priester in spe Jim Schilder werkelijk een uitverkoren vat.

Hugo Bos zei

Hierbij een aanvulling op mijn eerste reactie. Jim Schilder beschrijft dat hij gedurende de regressie therapie in een bijzondere geestestoestand verkeerde, waardoor hij dingen zag die je normaal gesproken niet ziet. Dat is iets wat ook in de Bijbel vaak voorkomt. Paulus was in de tempel in verrukking van zinnen en zag God die tot hem sprak (Hand. 22: 17,18). Saul en de profeten raakten in vervoering en profeteerden (1 Sam. 10: 5-15). Of bijvoorbeeld de profeten in vervoering bij koning Josefat (1 Kon. 22: 10). Johannes raakte in vervoering en schreef het Bijbelboek Openbaringen (Open. 1: 10). Jakob worstelde met God, hoe dat geweest is weten we niet, een wonderlijke gebeurtenis (Gen. 32). God sprak met Mozes (Ex. 19). En God sprak ook met Abraham, en Abraham antwoordde, waarop God weer reageerde (Gen. 22). Enz. enz. Zou God nu niet meer spreken? Is God veranderd? Er is geen enkele aanleiding zoiets te veronderstellen. De rk-kerk staat gelukkig open voor dit soort gebeurtenissen, zij het dat men wel graag komt tot een onderscheiding der geesten (1 Kor. 12: 10) - wat is van boven en wat is onzin? Maar voor Rome zijn de wonderen niet opgehouden na de Bijbel, dit blijkt ook uit de heiligenlevens. En dat is goed, want zo’n bewustzijn vergroot de kans dat we de wondere n in onze tijd onderkennen.

Erwin zei

Ik heb Jim Schilder wel eens gesproken. Dat was een paar jaar terug. Een beetje een rare man. Hij noemde uitroeptekens bijvoorbeeld "neo-rechts". (het was binnen een context van een lezing over journalistiek).

Voor de rest goed dat hij de weg naar God heeft gevonden.