zondag 6 december 2015

Spreuken en citaten 34

Stel dat het mogelijk zou zijn te bestaan, nog voor de schepping van je eigen moeder. Dat jij je moeder zou kunnen maken zoals jij zou willen dat zij zou zijn, zoals de schilder Raphael zijn creatieve ideeën kon realiseren.“

“Als jij deze macht zou bezitten, zou jij dan een vrouw creëren waarvoor jij je zou schamen, om haar niet al te vrouwelijk en moederlijk gedrag? Zou je haar innerlijk en uiterlijk zo maken dat jij je voor haar zou generen? Of zou je haar, zover menselijke schoonheid gaat, de mooiste vrouw van de wereld maken. En voor zover schoonheid gaat, zou jij haar niet een ziel geven die alle deugden zou bezitten, oneindig zacht, wegschenkend en lief zou zijn. Een moeder doe door haar zuivere wijze van leven, denken en hart een inspiratie zou zijn, niet alleen voor jou, maar ook voor je naaste? Zodat iedereen naar haar zou opzien als absolute belichaming van het volmaakte moederschap.”

“Nou als jij, een onvolmaakt wezen, dat niet die fijngevoeligheid bezit voor wat goed is in het leven, gekozen zou hebben voor de beminnelijkste van alle moeders, denk jij dat Onze-Lieve-Heer, die niet alleen bestond voor zijn Moeder, maar ook de onbeperkte macht bezat om haar te maken zoals Hij dat wilde, haar in Zijn oneindigheid minder puur en lief zou hebben gemaakt, dan jij de jouwe?
Eerbiedwaardige Fulton Sheen

Geen opmerkingen: